Naked The Hague teller

Over Greg Friedler

Greg Friedler

Een getalenteerde visueel kunstenaar

Greg Friedler - polaroid
Greg Friedler – polaroid

(bron met name:  https://www.gregfriedler.com/Bio)

Greg Friedler was een internationaal bekende beeldend kunstenaar en een zeer productieve fotografische kunstenaar.

Friedler werd geboren in New Orleans in 1970. Hij behaalde zijn Bachelor in politieke wetenschappen en Frans aan de Universiteit van Colorado in Boulder in 1993. Greg behaalde zijn Masters of Fine Art aan de School of Visual Arts in Photography en media in 1996.

Friedler was een nieuwsgierige waarnemer en scherpe documentairemaker met betrekking tot de menselijke staat. Hij werd gevoed door een oprecht verlangen om zijn medemensen volledig te zien, te begrijpen, mee te voelen, te analyseren en samen te vatten. Hij was gefascineerd door identiteit, het bestaan ​​en hoe mensen in een bepaalde samenleving passen. Zijn portretten proberen zijn onderwerpen te ontdoen van hun laag fineer en de rauwheid van hun menselijkheid op de pagina vast te leggen.

De kunst van Friedler omvat veel meer dan portretten van de mens. De visie van Friedler maakt het leven uitgekleed tot in de kern, het rauwe bestaan. Zijn zeldzame gave stelde hem in staat om voor zijn camera contact te maken met de tijdloze schoonheid en viscerale essenties van de wereld. De breedte van Friedler’s kunstwerken is grenzeloos, omdat hij niet beperkt is tot één genre of stijl. Het gekozen onderwerp van Friedler omvat portretten, naakten, stillevens, mixed media-schilderijen, abstracts, typlologieën en foto’s die zijn gemaakt terwijl hij naar internationale bestemmingen reisde.

Greg Friedler Stripped
Friedler – documentaires

Friedler is het onderwerp geweest van twee documentaires: Naked London, uitgezonden op de BBC in december 1999, en Stripped: Greg Friedler’s Naked Las Vegas, uitgezonden op Showtime van maart 2010 tot maart 2012. Hij is de maker van 6 monografieën en zijn werk heeft is  opgenomen in 12 bloemlezingen, waaronder The World’s Top Photographers uit het jaar 2000. Zijn werk is tentoongesteld op geselecteerde locaties over de hele wereld.

Friedler’s scherpe maar droge gevoel voor humor zijn onvergetelijk. Hij bracht graag tijd door met zijn familie, vrienden en zijn hond Pepper. Hij hield ook van skiën, tennissen, boeddhisme en psychologie studeren, schilderen, yoga doen en mediteren.

Helaas is Greg Friedler in 2015 door zelfdoding om het leven gekomen.

Vlog Aardig Onderweg Award

Snel naar ...

Deelnemers Naked Rotterdam

Motivatie deelnemers

Behind the scenes NR