Naked The Hague teller

Over Leon Schröder

Leon Schröder

Van docent L.O. tot fotograaf

polaroid Leon Naked The Hague
de kleine Leon

In februari 1962 ben ik geboren in de Sonoystraat in Den haag.

Ik doorliep de basis- en middelbare schooltijd zonder veel problemen en focuste me vanaf m’n dertiende vooral op mijn sport: rugby bij HRC,  de Haagse Rugby Club. Ik had daar een fantastische tijd. Het heeft mij veel geleerd en het heeft ‘de huidige Leon’ voor een groot deel gevormd.
Na het VWO ging ik naar de HALO aan de Laan van Poot. Ik had altijd al gymleraar willen worden. In 1986 begon ik met lesgeven bij het Nederlands Lyceum en de Scholengemeenschap Zuid-Walland.

Haagse Rugby Club logo

Tijdens een zomervakantie ontmoette ik de vrouw met wie ik 8 jaar later  in Schotland ben getrouwd. We hebben 3 kinderen en inmiddels ook twee kleinkinderen.  

Toen ik nog op de middelbare school zat experimenteerde ik al met fotografie, in die tijd nog analoog uiteraard.  Het is pas recent dat ik er mijn beroep van heb gemaakt. 

In 2017 haalde ik mijn Master Photography aan de Staffordshire University in Engeland en ben werkzaam als docent fotografie aan de Haagse Hogeschool en de Nederlandse Academie voor beeldcreatie (Fotovakschool).

Staffordshire University

Ik heb een eigen kleine fotostudio in Den Haag (Bink36.nl) waar ik graag autonoom werk maak en af en toe in opdracht fotografeer.

www.leonschroder.nl

Mijn motto en advies aan jonge mensen zou zijn, ‘doe en maak wat je leuk vindt en wees goed voor anderen’.

Previous slide
Next slide

Vlog Aardig Onderweg Award

Snel naar ...

Deelnemers Naked Rotterdam

Motivatie deelnemers

Behind the scenes NR