Naked The Hague teller

Veelgestelde vragen (FAQ)

Naked The Hague

Ik woon niet (meer) in Den Haag. Kan ik dan toch meedoen?

Ja, dat kan! Ik zoek mensen die een hechte band hebben met Den haag, bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je er geboren bent.

Ik wil wel meedoen maar wat heb ik er zelf aan, levert het iets op?

Het levert je geen geld op maar er zijn veel andere redenen waarom iemand besluit om mee te doen. Sommige mensen willen laten zien dat ze trots zijn op hun lichaam ook al voldoet het niet aan de huidige schoonheidseisen. Een aantal mensen heeft zich vroeger geschaamd voor hun lichaam maar zijn daar nu overheen. Voor hen is deelname een bevestiging van het herwonnen vertrouwen. Maar er zijn ook deelnemers die hun lichaam en hun ‘zijn’ willen vereeuwigen. Kortom, ieder heeft zo zijn eigen redenen om het wel of niet te doen.
Van alle circa 250 deelnemers worden er 100 uitgezocht voor publicatie in het boek maar van alle deelnemers zullen de foto’s tentoongesteld worden.

Hoe selecteer je en hoeveel mensen komen er uiteindelijk in het boek?

In nauw overleg met de uitgever zal bepaald worden welke foto’s in het boek opgenomen worden. Het is namelijk van belang dat het boek een goede spreiding laat zien (leeftijd, afkomst, beroep, motivatie(!) , etcetera). Het boek zal 100 deelnemers bevatten.

Ik wil niet meedoen maar vind het wel een heel goed project en zou het willen steunen. Wat zijn de mogelijkheden?

Graag! Ik heb op tal van vlakken hulp nodig om het tot een succes te kunnen maken, dus uw steun zou zeer welkom zijn! We hebben stichting opgericht om specifiek voor dit project fondsen te werven: www.stichtingFotografieInBeeld.nl

Komt mijn naam in het boek?

Nee, het is anoniem maar op de foto’s is je gezicht wel te zien. De enige details die een kijker leest zijn je beroep en leeftijd. Ik ga wel ook de motivatie teksten in het boek opnemen, dus waarom zij besloten hebben om hieraan mee te doen (Ik maak daarvoor meer ruimte dan bij Naked Rotterdam).

Waar gaan de foto's gemaakt worden?

De fotolocatie is nog niet bekend (nov. 2021) maar het wordt natuurlijk wel in Den Haag. Zodra ik een definitieve plek heb waar ik 6 maanden kan  fotograferen stuur ik de gegevens door aan iedereen die zich heeft ingeschreven.

Zullen er nog andere mensen aanwezig zijn bij de shoot?

Om ervoor te zorgen dat op een opnamedag alles glad en netjes op tijd verloopt zal ik waarschijnlijk een assistente hebben die bijvoorbeeld de ontvangst van alle deelnemers regelt.
Deelnemers zijn natuurlijk vrij om iemand als support mee te brengen. Ik zal alle deelnemers daarover in een email informeren.

Gaat het boek er uitzien zoals Naked Rotterdam?

Ja, dat is inderdaad mijn streven. Inhoudelijk zal er meer aandacht zijn voor het thema ‘lichaamsbeeld’. Dat betekent dat er meer ruimte komt voor tekst en er 100 personen getoond worden (i.p.v. 165).

Waar worden de foto’s gepubliceerd?

Dat is lastig precies aan te geven want de media pikken soms stukjes op en die kijken niet altijd even nauw. Ik zal alleen maar beelden publiceren in de context van dit project en de Naked serie. Mijn einddoel is vooral ‘het boek’ maar ik zal waarschijnlijk, net als Friedler, ook beelden op de website plaatsen. De website moet bij dit project een centrale rol krijgen om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Foto’s zijn daarbij belangrijk.

Naked Rotterdam IDTV

Snel naar ...

Aanbevelingen Naked The Hague:

Deelnemers Naked Rotterdam

60 jaar
Internationaal Chauffeur
24 jaar
Student
59 jaar
Monteur
60 jaar
Docent
Previous slide
Next slide