Naked The Hague teller

Waarom zou je meedoen?

Motivatie Naked Rotterdam

‘Waarom niet..?!’

Dat klinkt heel flauw maar is toch serieus bedoeld. Wat is het dat maakt dat onze eerste reactie is ‘Natuurlijk niet!’. Mijn ervaring is dat de reden ‘waarom niet’, ons eerste gevoel is en zeker niet rationeel. Sterker nog, het is soms een reden om juist wel mee te doen.  ‘Ik ben huisarts, dan zien mijn patiënten me bloot’ – Heel goed juist lijkt mij. Een gelijkwaardig speelveld. Iemand die zich letterlijk en figuurlijk bloot geeft, zich open en extreem kwetsbaar opstelt verdient juist respect!

'Ik ben huisarts, dan zien mijn patiënten me bloot..'

Eén van de doelen van Naked The Hague is om het onderwerp lichaamsbeeld en dan met name de druk vanuit de (sociale) media om een perfect lichaam te hebben, aan de orde te stellen; om ‘gewone’ lichamen te laten zien in een tegenbeweging op de geperfectioneerde golf van beelden die ons dagelijks overspoelt.

Maar, natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen motivatie om aan dit project mee te doen en dat is prima.

De ervaring met Naked Rotterdam is dat er wel een aantal veelvoorkomende redenen zijn die variëren van ‘ik vind het gewoon leuk’ en ‘ik wil mezelf laten vereeuwigen in een boek’  tot ‘met mijn deelname laat ik zien dat ik mezelf nu accepteer zoals ik ben‘ en ‘ik doe het voor mijn kinderen om te laten zien dat je niet perfect hoeft te zijn’.

Naked Rotterdam IDTV

Snel naar ...

Aanbevelingen Naked The Hague:

Deelnemers Naked Rotterdam

60 jaar
Internationaal Chauffeur
24 jaar
Student
59 jaar
Monteur
60 jaar
Docent
Previous slide
Next slide