Naked The Hague teller

Esthetische logopedie

Column Woertman

(door Em. prof. dr. Liesbeth Woertman – originele artikel hier)

Esthetische logopedie, ik had er nog nooit van gehoord

Via LinkedIn zochten twee vrouwen contact met mij. Social media is wat dat betreft geweldig. Je kunt met een klein beetje zoeken zomaar geestverwanten vinden. Cathy en Marissa vertellen dat ze logopedisten zijn en zich specialiseren in esthetische logopedie. Ik had er nog nooit van gehoord. Zij hadden mijn boek Je bent al mooi gelezen en raakten geïntrigeerd door mijn kennis en visie over schoonheid. Ze vroegen of ze een keer langs mochten komen om te praten over hoe ze de zelfwaardering van vrouwen konden verstevigen. Ik zei ja en zo zaten we enkele weken later in mijn huis. Lees hun verhaal op de website www.esthetischelogopedie.nl.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen zichzelf meer gaan waarderen..

Ik ontmoette twee stralende vrouwen die helemaal uit Den Haag waren gekomen om met mij te spreken over Je bent al mooi en gretig vertelden zij over hun praktijk van esthetische logopedie. Het ging over hoe de tong in een mond kan liggen en hoe de vele spiertjes in het gezicht hun werk doen. Het ging erover dat we ons eigen gezicht nauwelijks kennen. We knikten veel ter herkenning en de lach werd steeds breder. We deelden onze visie dat goed voelen belangrijk is en zorgt voor een mooie uitstraling en dat veel vrouwen tobben en onzeker zijn over hun uiterlijk en hoe jammer dat is.

Esthetische logopedie richt zich op het trainen en ontspannen van de spieren in het gezicht. Het is geen quick fix, schrijven ze op hun website maar een duurzame manier waar jij en je huid jullie hele leven profijt van hebben. Kijk en dat spreekt mij aan.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen zichzelf meer gaan waarderen en hun gezichten durven te laten zien dat was vooral de inhoud van ons gesprek. Ik kreeg een goed humeur van het gevoel dat twee mij onbekende vrouwen, zo bekend voelden. Professionals uit een heel andere hoek maar eigenlijk bezig met hetzelfde waar ik me al jaren voor inzet.

Esthetische logopedie ik ben er nieuwsgierig naar en hoop dat zij veel vrouwen mogen helpen hun stem te vinden en hun vele gezichten te laten zien.

Deel deze post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Em. prof.dr. Woertman

Liesbeth Woertman is emeritus hoogleraar psychologie. In 2007/8 was zij docent van het jaar van de Universiteit van Utrecht. Zij is gepromoveerd in 1994 op het onderwerp lichaamsbeeld.

‘Je bent al mooi’ (Bol.com)
‘Psychologie van het uiterlijk’ (Bol.com)

Covers Woertman
Column Prof. dr. Woertman