Naked The Hague teller

Voorbereidingen (0)

Wat als...?

Het plan om Naked The Hague te starten stamt al uit 2018, dus vlak na Naked Rotterdam. Dat is ook logisch gezien het feit dat het project in Rotterdam op mij zo’n enorme impact heeft gehad. Toch is het toen niet verder gekomen dan het fantaseren over ‘wat als…?’

In 2021 ging bij mij de knop om. Telkens las ik weer een ander artikel over de problemen met ons lichaamsbeeld; hoe de social media er voor zorgen dat we niet meer tevreden zijn met hoe we er uit zien. Jinek LogoOok in de talkshows op TV lijkt het steeds vaker over zelfacceptatie en lichaamsbeeld te gaan. Laatst vertelde een plastisch chirurg bij Jinek dat mensen vroeger bij hem kwamen met een foto van een filmster. ‘Zo wil ik er uitzien.’ ‘Tegenwoordig komen mensen met een foto van zichzelf die met filters bewerkt is.’

Kortom, ik wil aan de hand van het concept van Friedler mensen confronteren met ‘gewone lichamen’ en ze weer laten praten over lichaamsbeeld en de irrealistische drang naar perfectie. 

 
Goed idee? Uh, nee!

Mijn project in Rotterdam (2017) was een afstudeerproject. Het was toen van belang dat ik alles binnen het schooljaar af zou ronden. Die tijdsdruk is nu niet aanwezig. Ik zou deze keer alles weloverwogen en goed voorbereid kunnen starten.
Stichting Fotografie in BeeldIn Rotterdam betaalde ik alles uit eigen zak (en de boekproductie met crowdfundinggeld). Van de huur van de ruimte (dankzij Flexizone heel voordelig) tot de website, afspraken software, transport, koffie en thee, etc.


Om zelf niet in financiële problemen te komen leek het me een goed idee om tijdig fondsen te werven. Veel fondsen hebben als voorwaarde dat alleen een rechtspersoon een aanvraag kan indienen en je dus als eenmanszaak geen aanvraag kunt doen.  
Dat is dan ook de reden waarom ik besloten heb een stichting op te richten, met een volwaardig bestuur.


De Stichting Fotografie in Beeld heeft als doel om een positieve bijdrage te leveren aan de waardering van fotografie in het algemeen en aan het bewustwordingsproces met betrekking tot de kwaliteit en de betekenis van beeld (foto’s) in onze maatschappij in het bijzonder. 

Het bestuur heeft deze zomer aanvragen ingediend bij zowel Het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gravin van Bylandt Stichting en het VSB Fonds. Het waren goed verzorgde teksten met een helder projectplan inclusief begroting. Helaas zijn alle aanvragen direct afgewezen. Blijkbaar kunnen wij dit gewoon niet goed…

Deel deze post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Behind the scenes NTH

Eerdere nieuwsitems